mel

Sinjsko pučko kazalište priprema novu sezonu

Autor/ica
Objavljeno: 28 veljače, 2024
franchini viculin

Sinjsko pučko kazalište priprema novu kazališnu sezonu.

Prema riječima predsjednjika SPK Željka Viculina, Dječji dramski studio u siječnju ove godine otvorio je festival Bubamarac u Šibeniku, a stariji glumci su sudjelovali na međunarodnom festivalu u Ivanu Zelini na kojem je Sandra Goreta dobila nagradu za najbolju glumicu večeri. Osim toga, Viculin i dopredsjednik SPK Dinko Franchini bili su na 29. Festivalu hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu, gdje su dogovorili suradnje na novim projektima i gostovanja, pa je kalendar gostovanja za ovu godinu gotovo cijeli popunjen.

osim toga, sinjski kazalištarci pripremajuu i nove predstave.

‘Sad su trenutno u programu 3 nove predstave. Prva će se održati 21. ožujka u Gradskom kinu Sinj, a riječ je o premijeri drame ‘Pasija Jude Iškariotskog’. Riječ je o jednom prekrasnom komadu, tematici koja do sada u nas nije rađena. Moram posebno istaknuti da je odnedavno član SPK postao i naš akademski glumac Stipe Gugić, koji radi tu predstavu. Vidi se da je to jedan veći nivo, puno kvalitetniji rad nego što je to bilo do sada. Mi u kazalištu, i Uprava i ostali članovi, Stipu vidimo kao onoga tko će uskoro preuzeti kompletan rad kazališta i to iznimno veseli, jer će on dignuti rad kazališta na veći i stručniji nivo’, kazao je Viculin.

Franchini se osvrnuo na odličnu suradnju s Gradom Sinjem, koji podržava sve projekte SPK, ali i sa Županijom splitsko-dalmatinskom.

‘Možemo se pohvaliti da je SPK, kroz svoju suradnju s Gradskim kazalištem mladih u Vitezu, potaknulo suradnju Županije splitsko-dalmatinske i Srednjerbosanske županije. Mi smo inicirali sastanak delegacija ove dvije županije. Na čelu delegacije SDŽ, čiji smo članovi bili i mi, bio je župan Blaženko Boban’, kazao je Franchini, ističući i s drugim kazalištima iz Hrvatske i regije.

Cijeli razgovor sa Željkom Viculinom i Dinkom Franchinijem možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409