fruhwald
otvorena vrata

Sjajna predstava ‘Jel’ tako Zorane?’ oduševila Sinjane

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2021

Mnogobrojni Sinjani sinoć su uživali u Gradskom kinu gdje je kazalište Moruzgva premijerno izvelo predstavu ‘Jel’ tako Zorane?’.

Riječ je o predstavi koja se temelji na književnom predlošku nagrađivanje sinjske kratkopričašice Tanje Mravak, koja ga je napisala upravo za tu svrhu. U fokusu priče je obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem u kojem je član obitelji nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Cijelu priču su sjajno iznijeli iskusni glumci Ecija Ojdanić i Vedran Mlikota, a ništa manje sjajni nisu bili ni njihovi mlađi kolege Csilla Barath Bastaić, Petra Svrtan i Paško Vukasović. Sinjska publika, pred kojom ne prolazi ‘fejkanje’, nagradila ih je ogromnim pljeskom.

‘Presretni smo! I mi smo malo bili uzbuđeni zbog Tanje, kako se zapravo i radi predstava u Sinju i ako ne prođe pred ovom publikom onda šta smo napravili. Ali ovo je dokaz da je Tanja napravila super tekst i da smo mi bili na nivou tog teksta. Stvarno smo uživali raditi ovu predstavu. Vrijednost Tanjinog pisanja je ta što daje tako lijepe, žive likove koji imaju svoju tragikomičnost, istinitost i život, stvarno smo uživali raditi. Ovo je potvrda da smo pred najstrožom publikom napravili sjajan posao’, kazala je Ecija Ojdanić.

Velikom posjetom i sjajnom reakcijom publike zadovoljna je bila i autorica književnog predloška, virtuoz kratkih priča Tanja Mravak.

‘Oduševilo me, ne toliko radi mene nego mi je stvarno bilo stalo da daju podršku i povjerenje kazalištu Moruzgva. Predstavu sam vidila prije i nadala sam se dobroj posjeti, ali ni u najluđim snovima da će biti puno kino. Kada je bilo što pred ljudima među kojima jesam, među kojima sam odrastala i živim, onda je uvijek malo drugačije. Drugo je meni kad je u Splitu, tu će bit nekako svečano… Kad je u Zagrebu, onda me više-manje to ni ne dira. Ali, kad je u Sinju svaki put imam tremu. Ali jednako tako, nakon toga, još veće zadovoljstvo’, kazala je Mravak.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh