semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sjajnom obranom Alkar uništio Split i stigao do druge pobjede

Autor/ica
Objavljeno: 24 listopada, 2015

Alkar - Split

Mnogi su strahovali uoči utakmice protiv neporaženog Splita, strepili što će to Alkar pokazati nakon neuvjerljivih izdanja u prva dva kola, ali na kraju su gledatelji kući otišli s velikim osmjehom na licu. Alkar je dominirao u svim segmentima igre, odigrao je sjajnu obranu najveći dio utakmice, bacao se na glavu za svaku loptu i sasvim zasluženo došao do druge pobjede….

Alkar – Split 78:62 (17:17, 26:11, 15:16, 20:18)

Sinj – ŠSD Sinj
Gledatelja: 600
Suci: Luka Kardum, Mario Goleš, Davor Stojić (svi Šibenik)

Alkar: Jo. Boban (8), Bilandžić, Modrić (3), Dominović (10), Šipić (10), Ju. Boban, Gaurina (8), Glavinić (8), Svalina (7), Tešija (14), Bašić, Kanaet (10).

Split: Subotić (2), I. Jukić (2), Kalajdžić (6), Markulin (11), Filipović (11), Dijan (10), Matić (1), J. Jukić (3), Vučić, Đugum (7), Ćubela (8), Buljan (1).

Nakon ne baš sjajnog početka u kojem se doslovno mogao namirisati “grč”, Alkar je kroz nekoliko minuta došao na svoje. Agresivnom obranom i velikom požrtvovnošću, Sinjani su početni zaostatak od 9:2 brzo nadoknadili, a tricom Svaline preuzeli i vodstvo, no na prvi mini predah se otišlo s jednakim brojem koševa (17:17).

Alkar je svoj put prema pobjedi započeo taman u trenutku kad su dvoranu napustili Maligani, koji i dalje nastavljaju s protestom prema Upravi, a kako je vrijeme odmicalo tako je rasla i prednost Alkara. Pokušavao je gostujući trener s minutom odmora prekinuti niz Alkara, ali dogodio mu se kontra efekt, pa je vrlo brzo njegova momčad brojala minus od 15 koševa (36:21).

Zanimljivo, onaj od koga su u Sinju najviše strahovali, Zvonko Buljan, tek je u 17. minuti ušao u igru, ali je vidno nezadovoljan takvom reakcijom trenera brzo zamijenjen, čime je njegov nastup bio i završen. Bitno je to olakšalo igru unutarnjoj liniji domaćih, a unatoč dvije vezane trice Splita, Alkar je zadržao svoj ritam i na odmor odnio plus 15 (43:28).

Split u drugi dio ušao puno bolje, Alkar na svoj prvi koš čekao pune tri minute i veliki plus “otopio” na osam koševa viška, međutim, uspio se trgnuti, pokazao karakter i ponovno pobjegao u sigurnu zonu od 15-ak koševa prednosti.

Imala je sinjska momčad i 24 koša viška, nešto više od tri minute prije kraja, nakon čega je bilo jasno da će pobjeda ostati u “kući” pa su gosti do kraja uspjeli donekle ušminkati težak poraz koji je možda i premalo naglašen u odnosu na viđeno.

U redovima Alkara svi koji su participirali su odigrali zaista odlično, teško je bilo koga izdvojiti pa ćemo ovaj put preskočiti taj dio, ne želeći umanjiti ničiji doprinos. Bila je ovo u punom smislu riječi pobjeda momčadi i neka takva i ostane.

Statistika:

Stat

Tablica:

Tabl-a-1

Maligani - bojkot

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh