ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Sjećanje na 7. GBR, legendarne Pume

Autor/ica
Objavljeno: 25 lipnja, 2013

Pume

Na Velikoj Duvjakuši, 1709 metara visokom dinarskom vrhu upriličeno je sjećanje na poginule pripadnike 7. gardijske brigade.

Podsjetimo, na širem prostoru Dinare 31 pripadnik 7. gardijske brigade “Puma” dao je su svoj život za Domovinu, od Zime ‘94. do Oluje, a jedan se smatra nestalim .

U čast ovih hrabrih vitezova prošle godine je otkriven spomenik koji je izgrađen na kamenom podiju u obliku položenog križa. U gornjem dijelu križa u mozaiku je natpis “7. gardijska brigada RH Pume” i lik pume, a sve ostalo je napravljeno od kamenih blokova, doniranih od porušene crkve sv. Mihovila u Kijevu.

Križ tvori 31 kameni blok, po jedan za svakoga poginulog, na kojemu je uklesano ime i prezime te dan, mjesec i godina rođenja, kao i same pogibije.

Na današnjoj svečanosti, uz članove obitelji poginulih, prijatelje i suborce vijence su položili i odali poštovanje poginulim “Pumama” splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Vrlike Ivan Čorić, Ante Nadomir Tadić Šutra kao izaslanik kninske gradonačelnice Josipe Rimac te umirovljeni generali i sami sudionici akcija na Dinari, Rahim Ademi i Ljubo Ćesić Rojs.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh