BANNER FERATA

Sjećanje na poginule policajce

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2014

vijenci_hrvace1

Danas je u Hrvacama obilježena 23. godišnjica pogibije Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočina, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana – devet hrvatskih redarstvenika koji su 1991. godine izgubili život braneći Domovinu.

Svečanost je započela svetom misom u župnoj crkvi Svih Svetih, koju je predvodio policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota uz fra Nevena Pavlinušića, župnika u Hrvacama. Za vrijeme svečane svete mise pjevao je hrvatački Župni zbor pod ravnanjem časne sestre Vitalije Križan.

U svom obraćanju fra Žarko Relota posebno je istaknuo važnost ovog dana, kada se prisjećamo poginulih policajaca, ali i svih hrvatskih branitelja koji su dali život za Domovinu.

Nakon svete mise, izaslanstvo policije u kojem su bili načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Serdarević, načelnik sektora policije Slobodan Marendić i zapovjednik Specijalne policije Split BATT Anton Dražina, položilo je vijenac i upalilo svijeću ispred spomenika podignutog u čast poginulim policajcima u Hrvacama. Svijeće i cvijeće ispred spomenika položili su i predstavnici Županije Splitsko-dalmatinske na čelu s dožupanom Lukom Brčićem, izaslanstvo Općine Hrvace na čelu s načelnikom Dinkom Bošnjakom, izaslanstvo Grada Sinja predvođeno predstojnikom Ureda grada Igorom Vidalinom, kao i vrličko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čorićem. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svojih najmilijih prisjetili su se obitelji i rodbina poginulih policajaca kao i predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Hrvaca, Sinja, Splita i Imotskog.

Nakon svečanosti u Hrvacama polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličeno je u Maljkovu i to na dva mjesta gdje su poginuli hrvatski policajci. Molitvu odrješenja predvodili su policijski kapelan fra Žarko Relota i župnik Ogorja fra Stipe Bešlić. Prisjećajući se rujanskih dana od prije 23 godine načelnik PUSD Marko Serdarević je za Feratu i Hit radio kazao:

‘Danas smo ovdje u Hrvacama i Maljkovu gdje se sjećamo rujanskih dana iz 91. godine, prisjećamo se pogibije devet naših kolega koji su poginuli za svoju Domovinu. Njihove obitelji s ponosom i toplinom dočekujemo i ispraćamo s riječima podrške te svaki put ističemo kako su njihovi najmiliji poginuli za svoju Domovinu, na što mogu biti ponosni kao što smo i svi mi ponosni’, kazao je načelnik PUSD Marko Serdarević.

U restoranu Venecija za obitelji poginulih policajaca i sve nazočne ovoj komemoraciji upriličen je prigodni domijenak kojeg je organizirala Općina Hrvace.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh