svabo

Skupština Udruge ‘Cjelovit život’

Autor/ica
Objavljeno: 3 veljače, 2014

cjelovit_zivot01

Na godišnjoj skupštini Udruge ‘Cjelovit život’, koja je održana u subotu, 1. veljače, podneseno je izviješće o radu tijekom prošle godine, ali su najavljeni i neki novi projekti. 
Uz članove Udruge Skupštini su nazočili gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež, koji se u svom govoru osvrnuo na aktivnosti udruge i njezino vjerničko svjedočenje, posebno kroz organiziranje mjesečnih tribina povodom Godine vjere. Izviješće o radu Udruge tijekom prošle godine, kao i planove za naredno razdoblje,iznijela je predsjednica dr. Tanja Kodžoman-Križanac. Program Skupštine obogatila su djeca članova Udruge igrokazom ‘Ljubav’, nakon kojeg je održana projekcija slika kojima je prezentiran jednogodišnji rad članova Udruge. Na kraju programa podijeljene su zahvalnice prijateljima i podupirateljima rada Udruge.

Govorećo o radu Udruge tijekom prošle godine, predsjednica dr. Tanja Kodžoman-Križanac posebno je istaknula započete projekte koji će biti nastavljeni i tijekom ove godine: Dječji tjedan, projekt edukacije i duhovnog rasta i djelovanja kroz socijalni nauk Crkve ‘Vjera u nevjeri’, projekt vezan za problematiku mladih i odrastanje ‘Između slobode i zakona’, literarne natječaje za osnovne i srednje škole, te aktivnosti koje proizlaze iz socijalnog nauka Crkve.

‘Što se tiče rada u protekloj godini zaista sam zadovoljna. Mogu reći da smo ostvarili 99 posto onoga što smo planirali. Ponašali smo se realno, znali smo s čim raspolažemo, i ljudskim potencijalima i financijskim, držali smo se tih okvira, tako da smo realizirali sve što smo planirali’, kaže dr. Kodžoman-Križanac.

Dr. Kodžoman-Križanac posebno je naglasila kako Udruga priprema projekte povodom obilježavanja 300–te obljetnice Alke i Velike Gospe o kojima za sada nije željela govoriti, no najavilaje  jedan drugi projekt.

‘Riječ je o jednom glazbenom vremeplovu koji će se održati 13. veljače ove godine, u čijoj realizaciji nam je svesrdno pomogao gospodin Mojmir Čačija. To je zapravo retrospektiva glazbenih događanja unatrag 40 godina u Sinju, iz vremena kada smo imali izvanredno bogat glazbeni život u gradu Sinju koji je pratio svjestke trendove. To bi nam, u biti, trebala biti jedna daljnja smjernica u kulturnoj izgradnji i nekakvim načelima koja nas vode, naročito kada dogovaramo zabavu za naše velike obljetnice’, kaže dr. Kodžoman-Križanac.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh