miro bulj
hdz

Slavlje u domu Dušana Ivandića

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2014

ivandic_domazet

Najiskusniji kopljanik ovogodišnjih alkarskih nadmetanja, 48-godišnji djelatnik HV-a Dušan Ivandić iz Brnaza osvojio je svoj drugi alkarski trofej u 20 godina odkako je alkar kopljanik. Kao debitant 1994. godine osvojio je Baru, a jučer je s 8 punata osvojio Čoju.

Nakon što je ulicama Sinja na svom koplju pronio 311 centimetara crvene čoje, Dušan Ivandić je u obiteljskom domu u Brnazama priredio veliko slavlje. Alkari, alkarski momci, Uprava Viteškog alkarskog društva, susjedi,prijatelji i njegovi gosti iz Vukovara do dugo u noć slavili su njegovu pobjedu.

‘Jučer sam se pripetava za Baru, nije bilo sreće, a evo danas se ona vratila. Imam dobrog konja, tu je i iskustvo, dobra forma i to je spoj za uspjeh. Drago mi je vidjeti i počastiti svoje prijatelje. Ja sam najstariji među kopljanicima i nemam puno vremena za čekanje za trofeje, dok je pred njima budućnost’, kazao je pobjednik Čoje Dušan Ivandić.

Njegov alkarski momak, također dočasnik HV-a, Željko Domazet sa Zelova bio je presretan zbog Ivandićeve pobjede.

‘Ovo mi je jubilarno deseto sudjelovanje u Alki i prvi trofej. Presretan sam uz svog alkara. Moram kazati kako dosadašnja povijest Alke ne pamti alkarskog momka sa Zelova, pa mi je još draže što sam u povorci i što sam osvojio sam jedan trofej’, istaknuo je Željko Domazet.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh