extrametal

Split domaćin 6. Međunarodnog pčelarskog sajma Dalmatina 2015.

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2015

sajam pčele

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 6. Međunarodni pčelarski sajam ‘Dalmatina’.

Sajam će se održati 21. i 22.studenoga 2015. godine u Hotelu Zagreb, u splitskom Duilovu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na ovogodišnjem Sajmu brojni će pčelari iz nekoliko europskih zemalja izložiti svoje pčelarske proizvode, pribor i opremu.

Prvog dana Sajma, nakon svečanog otvaranja koje je najavljeno sutra za 10 sati, održat će se stručna predavanja. U 17 sati upriličit će se svečano proglašenje i dodjela diploma za ocjenjivanje vrsta meda.

Drugog dana sajma u nedjelju od 9 sati počinju stručna predavanja, a sajam se zatvara u 16 sati kulturno umjetničkim programom:

‘Ove godine očekujemo 70-ak izlagača iz Mađarske, Poljske, Slovenije, Srbije, BiH, Hrvatske. Oni će pored svojih pčelarskih proizvoda izložiti i najsuvremeniju opremu za pčelare,’ kazao je Ivan Mravak, predsjednik organizacijskog odbora sajma, te ujedno i predsjednik saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije.

Također ove godine ocjenjuje se 100 uzoraka meda, što je znak odličnog rada pčelara. Savez pčelarskih udruga trenutno broji 20 udruga, 800 članova s oko 35 tisuća košnica. Za sve posjetitelje sajma ulaz je slobodan.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh