miro bulj
hdz banner
sdp

Splitsko-dalmatinska županija uputila žurnu pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2020
zupanija pomoc

Odmah nakon potresa u Petrinji, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban stupio je u kontakt s nacionalnim Stožerom CZ. U razgovoru s potpredsjednikom Vlade RH Tomom Medvedom župan Boban je iskazao spremnost Splitsko-dalmatinske županije za svaki vid pomoći, uključujući upućivanje žurnih služni helikopterskim prijevozom.

Nakon razgovora župana Bobana sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem, uspostavljena je koordinacija žurnih službi Splitsko-dalmatinske županije, od kojih svaka po svojoj liniji zapovijedanja, ima stalni kontakt s državnom razinom.

Zasad je iz naše županije na područje koje je pogodio potres upućeno oko stotinu pripadnika HGSS-a sa šest potražnih timova s psima. S njima u timu je i troje liječnika. Prema Sisačko-moslavačkoj županiji uputili su se i timovi Vatrogasne zajednice SDŽ, s potražnim psima i potrebnim alatom za izvlačenje iz ruševina i spašavanje.

Županijskom Stožeru CZ obraćaju se mnoge privatne tvrtke, braniteljske i građanske udruge (udruga IV. GBR, Torcida i drugi) te pojedinci spremni pomoći u raščišćavanju terena. Iz županijskog Stožera CZ upućena je molba pojedincima da sami ne poduzimaju nikakve konkretne akcije, nego da se jave županijskom Stožeru CZ koji zajedno sa stožerima Grada Splita i ostalih lokalnih samouprava koordinira zajedničku pomoć.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh