BANNER FERATA

Sretan Vam blagdan Velike Gospe – Gospe Sinjske

Autor/ica
Objavljeno: 15 kolovoza, 2014
gospa_sinjska

Danas je blagdan Velike Gospe – Gospe Sinjske, nebeske zaštitnice Župe i grada Sinja, koji se slavi i kao Dan Grada, u spomen na čudesnu obranu Sinjana od osmanlijske vojske 1715. godine.

Hodočašća župa Splitsko-makarske nadbiskupije u svetište Gospe Sinjske počela su 27. srpnja. Procjenjuje se kako su od tada do danas Gospi hodočastili deseci tisuća vjernika iz Dalmacije, Bosne i Hercegovine, te drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Očekuje se kako će danas u sinjsko Svetište stići stotinjak tisuća vjernika. Misna slavlja počela su Zornico, koju je jutros u 4 sata u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služio župnik fra Ante Bilokapić. Nakon toga svete mise služene su svaki sat, a u 7 sati bila je misa na Gospinu gradu. Središnje misno slavlje počinje u 9,30 sati kada će mačkule i fanfare označiti početak procesije s Gospinom slikom ulicama grada. Svečanu svetu misu na Trgu dr. Franje Tuđamna predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić.

Svete mise u crkvi Gospe Sinjske poslijepodne će biti služene u 14, 15 i 16 sati. Poslijepodnevna misa na Gospinu grdau bit će u 16 sati. Večernju svetu misu u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana predovdit će provincijal fra Joško Kodžoman.

Ispovijed je do 12 sati, te poslijepodne od 14 do 22 sata.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh