Srma uspješno provela program ‘VOZARA – Volonteri za razvoj’

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2021
Volonterska akcija

Lokalni volonterski centar Sinj uspješno je završio provedbu svojih aktivnosti u 2020.g. kroz projekt ‘VOZARA – Volonteri za razvoj’ Udruge Srma čiju je provedbu sufinanciralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Zajedno sa 5 lokalnih partnera proveden je cijeli niz aktivnosti.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR SINJ organizirao je u suradnji s partnerima i drugim lokalnim dionicima 40 volonterskih akcija / aktivnosti u kojima su sudjelovala 82 volontera sa 1128 sata volontiranja. Bili su to volonteri svih dobi, mladi, te inkluzivni volonteri iz partnerskog Centra Juraj Bonači PO Sinj. Obilježen je i Međunarodni dan volontera 5.12. i nagrađena 3 najbolja volontera Srme.

Tiskan je katalog ‘VOLONTERSKI PROGRAMI U CETINSKOJ KRAJINI’. Potrebe za volonterima objavila su 23 lokalna organizatora volontiranja, uglavnom udruge i ustanove. Katalog je dostupan online.

U novom izdanju ‘LOVOR 2 – ZBORNIK VOLONTERSKIH PRIČA’ objavljeno je 27 kratkih priča i osvrta lokalnih volontera i inkluzivnih volontera. Nagrađeno je 8 priča koje su zauzele prvih 5 mjesta kao najbolje po ocjeni komisije. Nagrade su osigurali lokalni donatori čime se ujedno promiče lokalna filantropija. I Zbornik je dostupan online.

Promoviralo se lokalno volontiranje kroz ONLINE PREDSTAVLJANJE 6 VOLONTERA I 5 ORGANIZATORA VOLONTIRANJA na web stranicama Lokalnog volonterskog centra Sinj http://www.lvc-sinj.hr i Udruge Srma http://www.udruga-srma.hr .

vozara

 

265 srednjoškolaca u 2. i 3. razredima kroz 15 online PREZENTACIJA VOLONTERSTVA u partnerskim školama upoznato je sa značajem volontiranja za kvalitetu života i mogućnosti volontiranja u Cetinskoj krajini.

Pružena je individualna podrška za 5 lokalnih organizatora volontiranja, a Lokalni volonterski Centar Sinj aktivno je sudjelovao s drugim udrugama na provedbi projekta osnaživanja i umrežavanja volonterskih centara u Hrvatskoj.

LVC Sinj nastavlja provedbu programa svojih aktivnosti obogaćenog novim sadržajima i u naredne dvije godine kroz novoodobreni projekt ”VOZARA 2 – Volonteri za razvoj 2” do kraja 2022. godine.

vozara
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh