extrametal

Staro košarkaško uskoro u novom ruhu

Autor/ica
Objavljeno: 14 lipnja, 2019

Staro košarkaško igralište kod kina, kultno mjesto na kojem su se okupljale generacije Sinjana, uskoro bi trebalo dobiti novo ruho.

Vanjsko košarkaško igralište Sinjanima je oduvijek bilo jedno od najomiljenijih mjesta. Na njemu se igrala košarkaška, ‘na uski’, održavali se koncerti, festival pjevača amatera ‘Mikrofon je Vaš’, igrala se briškula, tu se ‘rodio’ Alkar i bezbroj prvih ljubavi… To mjesto i dan-danas okuplja mlade na košarci i ‘malom balunu’, revijama Sinjskih mažoretkinja i koncertima na otvorenom.

Prije desetak godina na asfaltnu podlogu igrališta postavljena je gumena podloga, koja se s vremenom istrošila. Na to je, prilikom izglasavanja Proračuna Grada Sinja za 2019. godinu upozorio gradski vijećnik HDZ-a Marko Križanac te je na njegov prijedlog prihvaćen Amandman kojim je osigurano 300 tisuća kuna za postavljanje nove gumene podloge.

Sukladno tome, Grad Sinj je objavio Poziv za dostavu ponuda za radove uređenje košarkaškog igrališta kod kina, koji obuhvaćaju izmjenu postojećeg gumenog sloja, odnosno EPDM sportske podloge od GUMIFLEXA, dimenzija 17,5 m2 x 39,70 m2, markiranje te bojanje crta igrališta. Procijenjena vrijednost radova je 240 tisuća kuna.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh