BANNER FERATA

Stipe Bilandžić Ćipa barjaktar na 298. Alci

Autor/ica
Objavljeno: 17 srpnja, 2013
stipe_bilandzic01

Foto: Petar Dadić

Alkarski vojvoda Ante Vučić odredio je barjaktara na 298. Sinjskoj alci. Za tu dužnost odabrao je Stipu Bilandžića Ćipu, hrvatskog branitelja podrijetlom iz Maljkova, koji je član VAD-a od ove godine.

Svoju odluku vojvoda je priopćio članovima Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva na sastanku koji je održan prije nekoliko dana.

‘Ove godine, zahvaljujući se prošlogodišnjem barjaktaru, donio sam odluku da na ovogodišnjoj Alci barjak s likom Čudotvorne Gospe Sinjske na jednoj strani i likom alkara na drugoj strani nosi naš dragovoljac Domovinskog rata Stipe Bilandžić, čovjek koji je ranjen u akciji Peruća, koji se isticao tijekom cijelog Domovinskog rata, posebno u početku, koji je zaslužio da ponese barjak i za ovu 298. Alku obnaša jednu tako časnu dužnost kao što je barjaktar’.

Dužnost koja mu je dodijeljena Stipe Bilandžić Ćipa smatra velikom čašću.

‘Mogu vam reći da me iznenadilo što me vojvoda izabrao za barjaktara. Zahvaljujem se vojvodi Anti Vučiću. To je velika čast za mene i moju obitelj i sve branitelje. Nadam se da ću časno obnašati ovu dužnost, kao što su to činili svi barjaktari do sada’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh