Stipe Gugić: Već danima sanjam Šimunovićevu ‘Dugu’

Autor/ica
Objavljeno: 23 siječnja, 2021
gugić stipe

U emisiji ‘Naša dica’ danas je gostovao akademski glumac, lutkar, Sinjanin Stipe Gugić.

U emisiji je govorio o svom odrastanju u Sinju, srednjoj školi u Splitu, akademiji u Osijeku na kojoj sada radi kao asistent i školovanju u Velikoj Britaniji. Na pitanje gluma ili lutkarstvo odgovorio je:

‘Odgojen sam uz glumu i lutkarstvo i to je za mene neodvojivo. Ipak, mislim da je moj poziv više kazalište i to dramsko. Radim kao lutkar i zadovoljan sam time, lutkarstvo volim, ali bih volio raditi predstave za odrasle, no nažalost, ta scena kod nas ne postoji,’ rekao je Gugić.

Komedije ga, kaže Gugić, nikada nisu ispunjavale. Voli raditi na ‘težim’ dramama koje ga tjeraju ne samo na glumu nego na osobne promjene. Rekao kako je na Leeds Beckett University u Velikoj Britaniji dobio upravo ono što je želio, upoznao sebe kao glumca i zavolio performans i suvremeni ples.

Sinjska kulturna publika Gugića je upoznala 2018. godine u suvremenoj predstavi ‘Adam i Eva’ koju je sa svojim kolegama Tenom Milić Ljubić i Gordanom Marjanovićem odigrao na Kašetarnici. Doveo je na sinjsku scenu androgene likove koje je publika iznimno dobro prihvatila.

‘Mene su nakon predstave zvali razni ljudi kako bi mi rekli kako je predstava bila super i kako je utjecala na njih. Ja upravo želim okupiti te mlade ljude jer smatram da oni ima što reći na ovoj našoj kulturnoj sceni’, rekao je Gugić.

Istaknuo je kako bi želio postaviti na scenu predstavu o ‘Dalmatinki’, a već danima, kaže kako sanja da bi na scenu postavio ‘Dugu’. Pozvao je  sve sinjske glumce da se ujedine i naprave predstavu za koju on ima viziju.

Ovaj mladi glumac kaže kako mu je Sinj velika inspiracija i kako bi baš tu u Sinju želio organizirati dramske sekcije s mladima i sa onim starijima.

‘Ispunja me rad s djecom, adolescentima, ali i osobama starije životne dobi. Volio bih ih sve pozvati da budu dio izvedbene scene. Ja tu scenu vidim i zbilja vjerujem da upravo tu u Sinju mogu to napraviti iako mnogi misle da je to nemoguće. Samo mi je potrebna pomoć’, rekao je Gugić te istaknuo kako mu je lijepo u Sinju.

‘Tu želim ostati i formirati  se jer ovdje je moj dom’, zaključio je Gugić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh