semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Stipe Jukić i dalje na čelu VAD-a

Autor/ica
Objavljeno: 24 travnja, 2018
vad2

Na prvom sastanku novog Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva nakon koji je održan sinoć jednoglasno je odlučeno kako i dalje na čelu VAD-a ostaju Stipe Jukić kao predsjednik, Dinko Bošnjak kao dopredsjednik i Ivan Nasić kao tajnik Društva.

Jukiću je ovo četvrti mandat na čelu Alkarskog društva. Svakako je zanimljivo kako Dinko Bošnjak dužnost dopredsjednika VAD-a obnaša od 1994. godine, dok je Ivanu Nasiću ovo treći mandat na dužnosti tajnika.

Podsjećamo, na redovnoj Izbornoj skupštini VAD-a koja je održana 14. travnja u Upravni odbor izabrani su još Mladen Vučković, Igor Vidalina, Dražan Šabić i Jerko Ivandić. Po dužnosti, u Upravni odbor ušli su vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović i predstavnik alkara Ante Zorica.

Novi/stari predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić istaknuo je zahvalu na ukazanom povjerenju:

‘Prvo želim zahvaliti članovima Skupštine koji su izabrali ovaj Upravni odbor, te članovima Upravnog odbora na jednoglasnoj potpori da i daljem budem predsjednik VAD-a’, istaknuo je Stipe Jukić.

Jukić je dodao kako je čast biti na čelu VAD-a, ali je to i velika obveza koja zahtjeva puno odricanja, truda i volje te je razmišljao o mogućnosti da bude samo član Upravnog odbora, a ne predsjednik.

‘Naravno da sam razmišljao i o tome, ali evo nekako se opet prelomilo za prihvaćanje ove dužnosti. Ne mislim da je predsjednik Uprave nešto posebno, to je samo dio tima koji na neki način koordinira poslovima. U Upravnom odboru VAD-a su jako kvalitetni ljudi koji mogu uspješno odraditi sve poslove za potrebe VAD-a’, istaknuo je Jukić.

Predsjednik VAD-a kazao je kako pred ovim vodstvom predstoji puno rada u priprema za nadolazeće alkarske svečanosti te brojne aktivnosti koje uskoro slijede.

‘Svakako treba istaknuti odlazak u prijateljski Vukovar na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Vukovara 3. svibnja i obilježavanje godine dana od Svečane Sinjske alke u Vukovaru, čime ćemo još jednom iskazati našu povezanost s Vukovarom. Stalna je zadaća kontakt s institucijama u Zagrebu kako bi se Alka našla u idućem državnom proračunu, razgovori u Ministarstvu kulture oko statusa Muzeja Sinjske alke’, kazao je Stipe Jukić te dodao kako je jedan od zadataka i finalizacija nabavke preostalog dijela novih tribina.

Dodajmo kako je dan poslije Izborne skupštine većinom glasova za predsjednika Nadzornog odbora VAD-a izabran Hrvoje Markulin. Članovi NO-a su Frano Vrančić i Ivan Bota.

vad1
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh