ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Stipe Sikirica dobitnik Zlatne plakete Širokog Brijega, Galerija Sikirica bogatija za vrijednu donaciju

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2019

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega, održanoj u petak, 9. kolovoza, dodijeljena su javna priznanja osobama koje su svojim radom i društvenim doprinosom zadužile građane Širokog Brijega. Tom prilikom dodijeljeno je i  javno priznanje – Zlatna plaketa ‘Grb grada Širokog Brijega’ – akademskom kiparu Stipi Sikirici, zbog iznimnog doprinosa napretku i ugledu grada Širokog Brijega.  Plaketu je u ime svoga oca primila Jelena Sikirica koja ju je odmah potom i darovala Galeriji Sikirica.

Dragana Modrić, voditeljica Galerije Sikirica, također je prisustvovala svečanoj dodjeli priznanja te se u ime Grada Sinja i Galerije Sikirica zahvalila na divnoj gesti i još jednoj vrijednoj donaciji.

Podsjetimo, Stipe Sikirica jedan je od osnivača Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Osim što je na Akademiji obavljao redovnu profesorsku dužnost, Sikirica je također obnašao i funkciju dekana te pročelnika Odsjeka za kiparstvo. Pored sudjelovanja u osnivanju Akademije, nemjerljiv je i njegov doprinos radu i razvoju Franjevačke galerije u Širokom Brijegu, u čijem se sjajnom fundusu, uz djela svih velikana hrvatske moderne i suvremene umjetnosti, nalazi i nekoliko vrijednih Sikiričinih radova. Ovom prigodom uspostavljene su veze i načelni dogovori o budućoj suradnji između Franjevačke galerije i Galerije Sikirica.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh