BANNER FERATA

Stiže bura

Autor/ica
Objavljeno: 19 svibnja, 2020
kamesnica

Proteklih nekoliko dana obilježila je južina, slaba kiša s pustinjskim pijeskom i visoke temperature zraka za ovaj dio godine.

Prema meorološkim najavama, noć na srijedu donosi nam nekoliko dana nestabilnih vremenskih prilika.

Danas će nas pratiti umjereno do pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana mjestimice kože biti kiše i pljuskova. Puhat će jugo i levant. I danas će biti iznadprosječno toplo, a u najtoplijem dijelu dana temperatura zraka će se kretati od 26 do 31°C.

Prema riječima Rade Popadića iz udruge Crometeo, već od prvih sati srijede bit će oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, a osobito se na otocima ne može isključiti mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena. Danju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz kišu i pljuskove. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Navečer će zapuhati jaka bura koja će prema sredini noći imati olujne udare. Danju će biti 3 do 5°C svježije u odnosu na utorak.

U četvrtak još u početku može biti nešto ili pljuskova s grmljavinom, ali se od jutra očekuje stabilizacija te postupno razvedravanja. Ujutro jaka s bura s olujnim, podno Velebita orkanskim udarima, slabit će sve više tijekom dana. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano bit će u petak i subotu. Ujutro i noću bit će umjerene, ponegdje i pojačane bure. Danju će puhati do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Noći i jutra svježiji u odnosu na prethodne dane, osobito u Zagori. Danju većinom od 20 do 25°C.

‘Ponovno oblačnije i malo svježije bit će u nedjelju u kojoj će krajem dana malo ojačati bura. Veći dio dana suho, ali se ponegdje ne isključuje mogućnost slabe kiše’, ističe Popadić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh