TOMMY mel

Stjepan Samardžić kandidat za predsjednika ŽO SDP-a

Autor/ica
Objavljeno: 24 rujna, 2013

stipe_samardzic1

Tajnik GO SDP-a Sinj Stjepan Samardžić i član GO SDP-a Trilj Ivan Lišnić kandidati su za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Upravni pravnik Stjepan Samardžić, zaposlen u gradskoj upravi u Sinju, kaže kako se za predsjednika ŽO kandidirao jer smatra da je konačno došlo vrijeme da netko obavlja posao predsjednika ŽO SDP-a na području Dalmacije.

‘Aktualni predsjednik Županijske organizacije Arsen Bauk veći je dio vremena u Zagrebu i na području naše Županije bude možda dva-tri puta mjesečno. Županijska organizacija SDP-a Splitsko-dalmatinske županije jedna je od najvećih organizacija SDP-a u Hrvatskoj i ne može patiti zbog toga. Smatram da mogu doprinijeti razvoju stranke, da sam pravi kandidat i da će me članovi stranke podržati.’

Na pitanje ima li podršku članova sinjskog SDP-a Samardžić kaže kako vjeruje da ima, obzirom da je tajnik Gradskog odbora stranke.

Diplomirani inženjer prometa Ivan Lišnić, koji je trenutno nezaposlen, kaže kako se za predsjednika ŽO kandidirao jer nije zadovoljan radom ŽO SDP-a.

‘Županijska organizacija treba biti aktivna kontinuirano, a ne samo za vrijeme predizborne kampanje, nakon koje se samo podijele fotelje. SDP se pomalo udaljava od svojih načela, načela socijaldemokracije, posebno u našoj Županiji. Mlađe snage prije svega misle na fotelje, a ne na iskustvo, a ja mislim prekinuti tu tradiciju’ kaže Lišnić koji dodaje kao vjeruje da ima podršku članova triljskog SDP-a.

Izbori za predsjednika ŽO SDP-a održat će se sredinom listopada, a osim Samardžića i Lišnića kandidati su i aktualni predsjednik, ministar Arsen Bauk i Tonći Visković iz Starog Grada.

ferata@ferata.hr
0997370409