fruhwald
otvorena vrata

Što očekivati od Junaka i Hrvaca? Odgovore nude Računica i Labrović…

Autor/ica
Objavljeno: 23 kolovoza, 2013

nogomet

Svega jedan dan ostao je do početka natjecanja u Trećoj HNL u kojoj će Junak i Hrvace prije svega, prema riječima trenera, biti usmjereni prema opstanku i stabilizaciji, no ako se pruži prilika ne odriču se niti borbe za nešto više pozicije…

Nova trećeligaška sezona uistinu će biti jedna od onih koje i prije početka jamče izuzetnu konkurenciju i barem nekoliko vrlo ozbiljnih aspiranata na proboj u Drugu ligu. Reorganizacijom Druge HNL i ispadanjem čak pet dalmatinskih predstavnika stvorena je super jaka Treća u kojoj će do zadnjeg kola biti prilično uzbudljivo i na vrhu i na dnu.

Uoči početka natjecanja treneri Junaka i Hrvaca, Dean Računica i Mirko Labrović, dali su svoje najave sezone, ali i rezime učinjenog na pripremama.

Trener sinjskih Plavih nije krio da bi bilo idealno dobro startati i uključiti se u borbu za vrh, no svjestan je da su želje jedno, a realnost nešto drugo:

Što se tiče priprema uvijek je ista priča kako su nikad bolje, međutim, dok ne počne prvenstvo ne možete znati koliko je uistinu sve dobro odrađeno. Kad smo kod postojećeg kadra treba naglasiti da je Junak ostao bez 15 igrača, dosta je tu novih lica, prvenstveno mladih igrača, dok su od starijih prošlogodišnjih ostali tek Medvid, Mandac i Petričić.

Očekivanja? Želje su jedno, a realnost drugo. Bilo bi idealno krenuti dobro s nekoliko pobjeda i tako biti u borbi za sam vrh, ali isto tako izglednije je da će ova sezona biti nužna za stabilizaciju kluba pa potom one naredne jurišati na Drugu ligu. U jednom dijelu priprema smo jedva sklapali jedanaestoricu igrača za prvu postavu, s nekima se nije zaključio posao, ali generalno smo jako oslabljeni u odnosu na druge bivše drugoligaše., zaključio je Računica.

S druge strane Mirko Labrović ima gotovo nepromijenjenu i uigranu momčad s ipak kvalitetom više od one lanjske, no opreza nikad dosta:

Prije svega moram reći da sam se opredijelio na veći broj pripremnih utakmica, a manje onih “suhih” treninga, jer htio sam kompenzirati neke stvari vezane uz ozljede i suspenzije mojih igrača na koje ozbiljno računam. Vjerujem da će svi igrači s kojima raspolažem kvalitetno odgovoriti na postavljene zadatke zato što bi bilo pogubno startati sa serijom poraza kao prošle godine.

Uvjeren sam da ćemo biti ozbiljan takmac svim momčadima u ligi i da opstanak neće doći u pitanje. Ciljano smo se pojačali i očekujem bolje rezultate nego lani, bez obzira na snagu lige. Cilj je igrama privući gledatelje jer to i jest smisao svakog sportskog kolektiva., dodao je.

Naglasimo još kako će Hrvace i Zagora svoj susret prvog kola odigrati u subotu s početkom u 17,30 sati, dok će Junak dan kasnije u istom terminu gostovati u Zmijavcima kod Croatije.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh