REMAX

Stroža pravila o ograničavanju okupljanja i rada ugostiteljskih objekata

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2020
covid pixabay

Nacionalni Stožer civilne zaštite, s obzirom na trenutno nepovoljno epidemiološku situaciju u RH, a s ciljem sprečavanja daljnjeg širenja pandemije COVID-19, dana 20. studenoga 2020. godine donio je nove dvije Odluke kojima se uvode nova ‘stroža’ pravila o ograničavanju okupljanja i ograničavanju rada ugostiteljskih objekata.

Donesenim Odlukama, između ostaloga, ograničavaju se javna događanja i okupljanja na 25 osoba, svadbe do 15 osoba, pogrebi do 25 osoba s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom, ostale privatne svečanosti do 10 osoba. Isto tako, obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat-klubova, a ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata s tim da na ulazu moraju imati istaknuti obavijest o najvećem broju ljudi koji smiju biti u objektu.

Također, uvedena je i obveza i za trgovine da istaknu obavijest o najvećem broju kupaca, zabranjena je prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati, a ostala okupljanja (vjerski obredi, kino, kazališta, sjednice predstavničkih tijela) ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje 4 četvorna metra. Uvode se također i nove obveze poslodavcima koje za cilj imaju smanjiti međusobne kontakte zaposlenika.

Mjere se primjenjuju od nedjelje 22. studenoga, a trajat će do 15. prosinca. Provedbu mjera pojačano će kontrolirati inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici civilne zaštite.

Odluka ID Odluke o nužnim epid. mjerama_okupljanja

Odluka ID Odluke_ radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh