banner stozer cz sinj

Studenti s ponosom predstavili svoj kraj Zagrepčanima

Autor/ica
Objavljeno: 26 svibnja, 2014
Promocija knjige - Obavijam rubove ¾ivota

Izvor: Udruga Studenti Cetinske krajine

Udruga studenata Cetinske krajine i ove je godine sudjelovala u projektu ‘Tko smo, što smo, odakle smo?’ koji već nekoliko godina organizira Udruga studenata Grada Novske i 19 studentskih udruga koje djeluju pri Sveučilištu u Zagrebu.

Mladi Cetinjani predstavili su svoj kraj kroz njegovu daleko poznatu baštinu s posebnim naglaskom na Alku, ali i sve druge tradicionalne kulturne i gastronomske posebnosti koje krase našu Krajinu.

S posebnim zadovoljstvom istaknuli su zainteresiranost, ali i poznavanje Cetinskoga kraja i Sinjske alke od strane Zagrepčana.

Studenti se posebno zahvaljuju Turističkoj zajednici grada Sinja, Viteškom alkarskom društvu, Mesnici Lovrić na doniranim delicijama te gospođi Ani Barać na prikupljenim antikvitetima.

Također, od aktivnosti u proteklom tjednu izdvajaju i predstavljanje zbirke pjesama ”Obavijam rubove života” autorice Ine Filipović – Grčić. Naša udruga bila je domaćin i suorganizator zajedno sa ogrankom Matice hrvatske Sinj, a predstavljanje je održano u prostorijama Matice hrvatske u Zagrebu.

 

Bila nam je čast predstavljati naš Cetinski kraj!

studenti02

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh