svabo

Sutra počinje 66. Dječja alka Vučkovića

Autor/ica
Objavljeno: 19 kolovoza, 2021
SLIKA

Nastavljaju se alkarska nadmetanja jer nakon 306.Sinjske alke sa svojim programima počinju one dječje. Natjecanjem za Baru sutra u 18 sati počinje 66. Dječja alka Vučkovića.

Ove godine za pobjednika Bare i Čoje te slavodobitnika Alke natjecat će se 19 alkarića, starosti od dvije do deset godina života. Nakon natjecanja za Baru održati će se trka žena Vučkovića te prigodno druženje. Natjecanje za pobjednika Čoje u subotu, 21.kolovoza, također počinje u 18 sati. Nakon proglašenja pobjednika na programu je tradicionalna utrka veterana, a u večernjem kulturno-zabavnom programu nastupit će Sinjske mažoretkinje, te ženska klapa Cetinjanke i muška klapa Cetinjani, iz udruge Klape Hrvace.

Natjecanje za slavodobitnika 66. Dječje alke Vučkovića je u nedjelju, 22. kolovoza, u 17,30 sati. U večernjim satima na programu je lutkarska predstava Duška Mucala, nakon koje će goste zabavljati Dražen Žanko, uz besplatnu ponudu jela i pića. Toga dana rano ujutro pucat će mačkule s Gomilice, a u 9 sati na trkalištu održat će se sat povijesti. Nakon toga na groblju sv. Nikole uslijedit će molitva za preminule članove Dječje Vučkovića alke, sve žitelje ovog zaseoka kao i za poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Cijeli program ovogodišnjih svečanosti najavili su u gostovanju u programu Hit radija počasni predsjednik Udruge Dječje Vučkovića alke Josip Bećo Vučković, alkarići Konkula i Apać i vojvoda Tonći Vučković Kamazin.

Josip Vučković Bećo nam je kazao:

‘Kao i prošle godine i ovaj put sve ćemo pripremiti da se ova naša manifestacija odradi uz pridržavanje i poštivanje epidemioloških mjera. Ove godine imamo i visoke goste na našoj alki. U ime pokrovitelja predsjednika RH, dolazi nam njegova savjetnica Jadranka Žarković, zatim ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Sinja Miro Bulj i ostali čelnici jedinica lokalne samuprave s područja Cetinskog kraja i drugih mjesta, predstavnici VAD-a, crkvenih vlasti, te ostale osobe iz javnog, društvenog, kulturnog života.’

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh