Sutra počinje ‘Advent u Sinju 2021.’

Autor/ica
Objavljeno: 26 studenoga, 2021
bozena monika

Grad Sinj i ove godine organizira manifestaciju ‘Advent u Sinju’, koja počinje sutra, 27. studenog paljenjem prve adventske svijeće i nastavlja se sve do 7. siječnja 2022. godine.

Sutra nakon svete mise koja počinje u 18 sati upriličit će se paljenje prve adventske svijeće u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca. Gostujući u programu Hit radija, program ovogodišnjeg Adventa najavili su savjetnica sinjskog gradonačelnica Božena Romac i direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč.

‘Za ovu manifestaciju raspisali smo natječaj za adventske kućice i druge prostore. Moram kazati kako smo izuzetno zadovoljni iskazanim interesom, kako naših sinjskih, tako i drugih udruga, a ima ih iz Splita i Zagreba. Pripremili smo bogat i sadržajan program koji će privući brojne posjetitelje u naš grad u ove blagdanske dane. Za naše najmlađe, nakon godina pauze, ponovno ćemo urediti klizalište, koje će moći koristiti za desetak dana. Cijeli program Adventa, izuzev paljenja svijeća, održavat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana’, istaknula je između ostalog Božena Romac.

Uz Grad Sinj i druge udruge, u programu kao i do sada sudjeluje sinjska Turistička zajednica.

‘Želja nam je na ovaj način još više predstaviti običaje, tradiciju, kulturne sadržaje i našu gastronomiju. U okviru Adventa zanimljive programe pripremile su udruge Srma, Cjelovit život, KUD Cetina će prirediti božićne običaje, tu je i vjerski program, zatim koncerti naših grupa. Zanimljiva će biti i izložba fotografija Ive Pervana Anđeli i još dosta toga’, kazala je između ostalog Monika Vrgoč, dodajući kako će se svakog vikenda posebno pri paljenju adventskih svijeća posjetiteljima ponuditi i domaći autohtonih gastronomski specijaliteti.

Grad Sinj, na čelu s gradonačelnikom Mirom Buljem, poziva sve sugrađane da dođu i uživaju u bogatom programu, brojnim koncertima, zabavnim i kulturnim programima, radionicama i predstavama.

Cijeli program s izvođačima i organizatorima pojedinog dijela adventskog programa uskoro će biti objavljen na portalu Ferata.

ferata@ferata.hr
0997370409