TOMMY mel

Sutra tematska sjednica o sinjskoj sportskoj dvorani

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2013

gr_vijece170613

Sutra će se održati tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja na kojoj će vijećnici raspravljati o izgradnji gradske sportske dvorane.

Podsjećamo, nezavisni vijećnik Miro Bulj krajem listopada predsjedniku Gradskog vijeća Hrvoju Markulinu uputio je zahtjev za hitnim sazivanjem tematske sjednice na temu ‘Nejasnoća oko izgradnje dvorane koja će građane koštati 12,8 milijuna kuna’.

U obrazloženju svog zahtjeva Bulj ističe kako je dvorana od 12,8 milijuna kuna i 300 sjedećih mjesta preskupa te da ne zadovoljava potrebe sinjskog sporta. Navodi kako financijska konstrukcija za gradnju dvorane još uvijek nije zatvorena, što je vidljivo iz izjava predstavnika Županije splitsko-dalmatinske i Ministarstva regionalnog razvoja, te strahuje kako će cjelokupni trošak pasti na leđa građana Sinja, odnosno da će se izgradnja dvorane u cijelosti financirati iz ionako osiromašenog gradskog proračuna. Stoga smatra kako je nužno da Gradsko vijeće raspravi o ovoj temi i donese zaključak kojim bi se, kako kaže, spasilo što se spasiti da.

Potporu Buljevom prijedlogu potpisali su gradski vijećnici: Žarko Delić (NL MB), Sandra Kovač Levantin (NL MB) i Denis Bobeta (NL MB), Stjepan Labrović (HDZ), Denis Bezić (HDZ), Zvonimir Križanac (HDZ), Stipe Perić (HDZ), Ante Čarić (HDZ), Mladen Vidić (HSLS) Nataša Poparić (SDP), Stipe Jadrijević Cvrlje (SDP), Jerko Trboglav Breko (SDP) i Stipe Maganić (HNS).

Miro Bulj predložio je i Zaključak kojim bi se obustavio postupak gradnje dvorane te bi se gradonačelnika Ivicu Glavana zadužilo da izvrši preprojektiranje gradske sportske dvorane kako bi se kapacitet povećao na 1500 sjedećih mjesta, čime bi se zadovoljile potrebe sinjskog sporta. Zaključkom se dodatno predlaže da gradnja preprojektirane dvorane počne kada se minimalno 50 posto potrebnih sredstava osigura iz drugih izvora financiranja – EU fondova, Ministarstva regionalnog razvoja i Županije splitsko-dalmatinske.

Što nas očekuje u novom nastavku trakavice ‘Gradska sportska dvorana’ doznat ćemo sutra u ranim ili kasnim večernjim satima kada se očekuje završetak vijećničke tematske rasprave koja počinje  u 16 sati.

 

ferata@ferata.hr
0997370409