tramax

Šutrinih 35 godina pjesništva

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2014
ovrlja_tadic_sutra05

Na izvoru bistre rječice Ovrlje jučer je hrvatski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra obilježio 35 godina svog pjesničkog rada.

Brojni Otočani, pjesnikovi prijatelji, glazbenici, došli su na ovu svečanost koja se održala povodom Blagdana Svetog Luke i Dana Općine Otok.

U ime žitelja Općine riječi pozdrava okupljenima i zahvalu Anti Nadomiru Tadiću Šutri za veliki jubilej pjesničkog rada uputio je načelnik Branko Samardžić. Na Ovrlji je bilo brojno izaslanstvo šibensko-kninske županije i Grada Knina koje su predvodili dožupan Tomislav Vrdoljak i gradonačelnica Knina Josipa Rimac koja je govorila o Šutrinom radu i njegovom doprinosu u kulturnom stvaralaštvu kraljevskog grada, te je pjesniku u ime Kninjana darovala prigodnu umjetničku sliku.

‘Šutra je kroz svoje pjesničko stvaralaštvo svih ovih godina posebno isticao važnost Domovinskog rata i ulogu hrvatskih branitelja. Isto tako, kroz svoj umjetnički rad Hrvatsku je podsjećao što znači Knin za noviju povijest i što je on značio hrvatskom narodu kroz njegovu prošlost’, istaknula je između ostalih kninska gradonačelnica najavljujući kako će se svečanost u prigodi 35 godina pjesničkog rada u Kninu održati u utorak 21. listopada.

Šutri su se na dosadašnjem radu i svemu onome što je učinio za braniteljske udruge zahvalili Rozarija Bartolić, predsjednica Udruge udivica hrvatskih branitelja Zagreba i zagrebačke županije i brigadir HV u miru Ivan Pavić.

U prigodnom programu Šutrinu pjesmu ‘Podkamešničkin mučenicin’ kazivao je prof. Marko Duvnjak, a svoje pjesme su kazivali i Šutrine pjesničke kolege Mate Buljubašić i Ante Kutleša. U glazbenom dijelu nastupila je ženska klapa KUD Vrilo, Marko Dodig Paško, Udruga reraša i guslara Otok, narodni guslar Mirko Crljen. Nekoliko Šutrinih pjesama otpjevala je klapa Sveti Luka, koja je na kraju ove dvosatne ugodne glazbeno pjesničke priredbe, uz gitarističku pratnju Mojmira Čačije, na oduševljenje nazočnih, otpjevala pjesmu ‘Ne daj se Cetino’.

Ovom prigodom Ante Nadomir Tadić Šutra kratko je predstavio svoju novu knjigu ‘Luč Hrvata’ iz koje je pročitao nekoliko pjesama. O samoj svečanosti kojom je obilježio svojih 35 godina pjesničkog rada, Šutra je kazao:

‘Zaista sam impresioniran. Moram priznati da nisam očekivao ovakav posjet. Bilo je ovdje Hrvata od Iloka do Dubrovnika, Hrvata iz BiH, a moji sumještani, susjedi, rodbina ,priredili su zaista ugodne trenutke svima koji su bili ovdje u ugodnom ambijentu naše bistre Ovrlje, od srca hvala svima’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh