BANNER FERATA

Svjetski dan kazališta

Autor/ica
Objavljeno: 27 ožujka, 2020
kazaliste

Danas, 27. ožujka obilježava se Svjetski dan kazališta.

Naime, od 1962. godine, na dan 27. ožujka, ITI (International Theatre Institute) organizira obilježavanje Svjetskog dana kazališta. Taj je datum odabran na 9. svjetskom kongresu ITI-ja, održanom 1961., a povezan je s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast Siniši Popoviću, glumcu, nacionalnom prvaku Drame HNK u Zagrebu. Hrvatsku poruku za Svjetski dan kazališta možete pročitati OVDJE.

Povodom Svjetskog dana kazališta u programu Hit radija gostovao je predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin koji je kazao kako zbog situacije vezane uz širenje zaraze virusom COVID-19 nisu u mogućnosti svoj dan obilježiti izvedbama predstava, no vrijeme koje moraju biti u svojim kućama je kazalištarci ispunjavaju smišljanjem novih predstava i drugih aktivnosti.

‘Pripremamo se, animiramo našu djecu, s našim prijateljima iz Viteza upravo smo pripremili akciju Ostani doma – doma je najljepše!, kreativnost naše djece objavljujemo na društvenim mrežama… Stalno nešto smišljamo i kontaktiramo koliko je to sada moguće. Nadamo se da ćemo se vidjeti vrlo skoro. Do tada – ostanite doma, doma je najljepše’, naglasio je Viculin.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh