tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Svjetski novinari uživali u gastro-enološkoj ponudi Cetinskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2022

foto/autor: Monika Vrgoč

U sklopu stalne turističke promocije, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja, omogućile su dolazak dvanaest uglednih svjetskih novinara u grad Sinj.

Iz Francuske su stigli Henri Yadan, Elisabeth Camus, Bertrand Rocher u pratnji Lene Bigonwille, predstavnice ureda predstavništva HTZ-a u Francuskoj, zatim iz Poljske Natalia Kondratiuk – Swierbuska, Grzegorz Rybka, Marek Dlugopolski, iz Švedske Anders Olof Mathlein, Sandra Ilse Piksis, Anna Catarina Offe, Ana Maria von Gegerfeldt i iz Češke Zuzana Kostkova.

Na ovom studijskom putovanju posjetili su najprije Split, Solin, Trogir, Kaštela, Klis, a zatim je uslijedio obilazak Sinja, Trilja i Gata.

Njihovo tematsko studijsko putovanje posvećeno je gastro-enološkoj ponudi Splitsko – dalmatinske županije, ali i kulturnim, te prirodnim znamenitostima.

Obilazak Sinja, ugledni svjetski novinari u pratnji turističkog vodiča Dina Ivančića, započeli su ispred Alkarskih dvora gdje ih je dočekala direktorica Turističke zajednice grada Sinja, Monika Vrgoč. Tu su se upoznali s bogatom prošlošću grada Sinja, posebice Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i viteške igre Alke. Potom su posjetili Muzej Sinjske alke u pratnji kustosa Tomislava Barhanovića. Novinari su bili oduševljeni modernim postavom i spoznajama o našoj turbulentnoj prošlosti.

Kako je cijeli program uvelike posvećen gastronomiji i enologiji, imali su priliku upoznati se s lokalnom ponudom vina iz proizvodnje OPG Mažurin i izvrsnom gastronomijom, poput sinjskih uštipaka, mladog sira, dalmatinskog pršuta, alkarske salame, dalmatinske pancete i sl. Nakon prezentacije gastronomije obilazak su nastavili prema OPG Moro, gdje njihovi vrijedni članovi pored raznih povrtlarskih kultura, uzgajaju i pripremaju proizvode od industrijske konoplje.

‘Novinari su bili oduševljeni i iznenađeni ponudom grada Sinja, pokazavši izniman interes za nastavak suradnje kroz selektivne programe za kulturni turizam i tradicionalnu eno-gastronomsku ponudu. Ovom prigodom ujedno se zahvaljujemo svima na uspješnoj suradnji’ – poručila je Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh