TELE2 dobio 4. kaznu zbog neuklanjanja bazne stanice na Radošiću

Autor/ica
Objavljeno: 1 srpnja, 2020

Državni inspektorat donio je rješenje o 4. novčanoj kazni, kojom se investitor TELE 2 prisiljava na uklanjanje bazne stanice na Radošiću.

Podsjetimo, već gotovo pet godina mještanin Radošića Nikola Crnac bori se za uklanjanje nelegalno postavljene bazne stanice na neizgrađenom stambenom objektu bez izvršene, odnosno pravomoćne gradevinske dozvole, koji se nalazi u blizini njegove obiteljske kuće.

Nakon brojnih dopisa koje je Crnac slao na adrese nadležnih službi, Državni inspektorat je 7. veljače 2018. godine donio Rješenje o uklanjanju bazne stanice TELE2 na Radošiću. S obzirom na to da investitor nije postupio prema Rješenju, Državni inspektorat mu je u listopadu 2018. godine izrekao novčanu kaznu u iznosu od 70 tisuća kuna, uz napomenu kako će u slučaju nepoštivanja naloga biti izrečeno ukupno 5 novčanih kazni.

Uslijedile su potom još tri novčane kazne. Sredinom 2019. godine TELE2 dobio je drugu novčanu kaznu u iznosu od 100 tisuća kuna, a u siječnju ove godine uručeno mu je i Rješenje o 3. novčanoj kazni u iznosu od 200 tisuća kuna. Dana 24. lipnja Državni inspektor Andrija Mikulić izvijestio je zamjenicu pučke pravobraniteljice Lidiju Lukinu Kezić o 4. novčanoj kazni u iznosu od 300 tisuća kuna kojom se investitor prisiljava na uklanjanje bazne stanice na Radošiću. Investitor je iznos dužan uplatiti u korist državnog proračuna u roku od 8 dana.

Ukoliko TELE2 ne ukloni baznu stanicu s Radošića, slijedi mu još jedna novčana kazna.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh