fruhwald

Tko čeka, taj se i načeka!

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2021
semafor

Na semaforu ispred zgrade Gradske uprave u Sinju već nekoliko dana ne pali se zeleno svjetlo za pješake. Mnogi naši sugrađani tako uzalud čekaju da se preko puta ceste pojavi ‘zeleni čovječuljak’ ili po inerciji prelaze ‘zebru’ dok još svijetli njegov ‘crveni’ kolega, čime se nalaze u prekršaju.

Radi li se o pogrešci u automatiziranom sustavu upravljanja semaforom ili je nešto drugo u pitanju, pokušali smo saznati kod voditelja poslova u Nadcestariji Sinj Županijskih cesta Nediljka Živaljića. Evo što nam je kazao:

‘Aktualiziran je unaprijeđeni modul automatskog upravljanja semaforom, koji je i predviđen kod postavljanja semafora prilikom rekonstrukcije ovog raskrižja. Naime, proteklih mjeseci bi se zeleno svjetlo za pješake upalilo bez obzira jesu li oni bili prisutni na pješačkom prijelazu. Sada se zeleno svjetlo pali samo ako pješak pritisne dugme instalirano na semaforskom stupu, čime signalizira semaforskom softveru da želi preko ceste. Novim modulom povećava se ukupna protočnost prometa na ovom frekventnom raskrižju’.

Dakle, ubuduće je potrebno pritisnuti žutu tipku za pješake, upalit će se zeleno i tada možete sigurno preko ceste.

semafor
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh