dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Tri samostalne likovne izložbe u Trilju

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2023
Napustene akril na platnu Ana Zuro

Izvor: Ana Žuro

Ljubitelje slikarstva očekuju tri samostalne likovne izložbe pod jedinstvenim nazivom ‘Kroz tri stila’. Naime, triljske amaterske slikarice Bosa Koprčina, Lina Živaljić i Ana Žuro u prostorijama Muzeja triljskog kraja u Trilju izložit će svoje radove u razdoblju od 15. rujna do 7. listopada 2023.

Sve tri slikarice su članice Likovne udruge Tilurium kroz koju su godinama aktivne, redovito izlažući te sudjelujući na radionicama i likovnim kolonijama u organizaciji Udruge. Bosi Koprčini i Lini Živaljić ovo su prve samostalne izložbe, a Ani Žuro četvrta. Gotovo svi radovi su u tehnici akrila, a rijetki u ulju na platnu. Tematikom su vezane za zavičajne i sakralne motive, te nešto mrtve prirode i primorskih prizora.

Izložbe se održavaju zahvaljujući organizaciji i dugogodišnjem gostoprimstvu Triljskog muzeja, a u sklopu pograma povodom Dana grada Trilja i njegovog zašitnika svetog Mihovila. Glazbenu podršku našim slikaricama pružit će uspješni mladi gitarist Branimir Svalina – Brane.

Otvaranje izložbi je u petak 15. rujna u 18,30 sati a moći će se pogledati svakim radnim danom u djelatno vrijeme Muzeja. Slikarice pozivaju zainteresirane da ih dođu podržati uz druženje i zakusku.

ferata@ferata.hr
0997370409