miro bulj
hdz

Trilj: Humanitarna akcija ‘Dani otvorenog ormara’

Autor/ica
Objavljeno: 6 lipnja, 2020
prijatelji obitelji trilj

Volonterska udruga Prijatelji obitelji iz Trilja, koja organizira razne humanitarne akcije za pomoć obiteljima, pokrenula je još jednu akciju pod nazivom ‘Dani otvorenog ormara’.

Riječ je o akciji za vrijeme čijeg trajanja građani mogu donijeti odjeću i slične stvari, kao što su potrepštine za djecu, a s druge strane svi zainteresirani među doniranim stvarima mogu uzeti što žele. Akcija je prvi put održana prošle zime te je privukla više od 100 donatora i isto toliko korisnika.

‘U ova neizvjesna vremena nadamo se da će ova akcija opet privući ljude dobra srca te pomoći svima onima koje je ova novonastala situacija s koronavirusom iznenada ostavila bez posla, kao i onima koji iz bilo kojeg drugog razloga trebaju pomoć. ‘Ormar’ služi svima, a pogotovo se pokazao dobrim za mlade mame koje su donosile robicu svoje djece, veličina i brojeva koji im više ne trebaju, a u ‘ormaru’ nalazile drugu robu koja ima treba, tako da je naš ‘ormar’ na neki način i razmjena dobara. Nadamo se da ćemo na ovaj način opet uspješno pomoći jedni drugima jer, kao što poslovica kaže – ne čini vas bogatima ono što vaše ruke čvrsto stežu, već ono što vaše ruke nesebično daruju’, ističu iz udruge ‘Prijatelji obitelji’.

Akcija ‘Dani otvorenog ormara’ počinje sutra, 7. lipnja od 15. do 17 sati, a održavat će se u prostoru u Ulici kralja Tomislava 1, kod bivše Splitske banke. Volonteri će biti dežurni dva puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 14 do 16 sati, a prema potrebi ‘vrata ormara’ otvarat će se i izvan toga vremena uz prethodnu najavu zainteresiranih putem facebook stranice ‘Prijatelji obitelji’ ili na broj mobitela 099 670 6081.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh