tramax

Trilj: Osnovana Ustanova CEKOM 3LJ

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2015
gospodarska_zona_caporice

Na jučerašnjoj sjednici triljskog Gradskog vijeća, koja je imala samo jednu točku Dnevnoga reda, prihvaćen je Prijedlog odluke o osnivanju ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ.

Osnivanje Ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ nastavak je započetih projekata Grada Trilja koji je 2013. godine započeo projekt formiranja Centra agropoduzetništva 3Lj u GZ Čaporice.

Osnivanje Ustanove u skladu je sa Strateškim razvojnim programima Grada Trilja. Njegovim utemeljenjem stvorit će se predpostavka za pružanja podrške podizanju kapaciteta poslovnog sektora malih i srednjih poduzeća koji su zainteresirani za razvoj novih poljoprivrednih proizvoda.

CEKOM 3LJ stvorit će zajednički prostor za znanstveni i industrijski sektor, te povezivanje znanja i iskustva oba sektora. Centar kompetencije predstavlja poveznicu između visokoškolskih ustanova i instituta s jedne strane i gospodarstva, prvenstveno malih i srednjih poduzeća, s druge strane.

Obavljanjem redovite djelatnosti CEKOM 3LJ će pružati svu potrebnu potporu zainteresiranim poduzetnicima u smislu istraživanja postojećih poljoprivrednih kultura i razvoja novih proizvoda u organizacijskom, kontrolnom i materijalnom smislu. Ustanovaće svoje ciljeve postizati osmišljavanjem kvalitetnih projekata u ciljnom području te iskorištavanjem dostupnih fondova.

Ustanovom za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ upravljat će peteročlano Upravno vijeće i ravnatelj, koji će imati četverogodišnji mandat, a za privremenog ravnateljaimenovan je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh