DANI_ALKE mel PM SOLAR

Trilj: Otvorena izložba ‘Kroz tri stila’

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2023

 

n

Foto: Saša Tadinac

U nazočnosti brojne publike, u Muzeju triljskog kraja sinoć je otvorena izložba slika ‘Kroz tri stila’, autorica Ane Žuro, Line Živaljić i Bose Koprčina, članica Likovne udruge Tilurium Trilj. Svečano otvorenje izložbe moderirala je Niveska Juraga-Kovačev, a u glazbenom dijelu programa nastupio je mladi triljski gitarist, Branimir Svalina, učenik GŠ Jakova Gotovca, PO Trilj,

Izložba će za javnost biti otvorena do 7. listopada 2023. godine, a može se pogledati tijekom radnog vremena Muzeja, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati te subotom od 8 do 12.

Ana Žuro iz Košuta dugogodišnja je članica i predsjednica Likovne udruge Tilurium. Ana se, osim iznimnim slikarskim umijećem u različitim stilovima, ističe i organizacijskim sposobnostima koje se manifestiraju pri brojnim grupnim izložbama i likovnim kolonijama. Riječima prof. Zdravka Cote ona “lucidno odabire motive svoga zavičaja, usredotočena na što bolju tehničku izvedbu’.

Lina Živaljić već pet godina djeluje kroz Likovnu udrugu Tilurium, a osim što redovito izlaže na skupnim izložbama matične udruge, aktivno sudjeluje i na umjetničkim radionicama te likovnim kolonijama. Originalna i svestrana, Lina je svoj umjetnički dar prvotno izražavala kroz izradu ukrasnih i praktičnih predmeta od ekoloških materijala. Slikarstvu se posvetila nakon pristupanja likovnoj udruzi, što je bio ‘pun pogodak’, kako tvrdi predsjednica udruge Ana Žuro.

Bosa Koprčina iz Trilja članica je Udruge posljednje četiri godine, a već je primila posebno priznanje na natječaju Hrvatskog sabora kulture. Njeni raniji radovi su minijature i manja platna, a s vremenom i iskustvom je počela slikati i u većim formatima. Svoju kreativnost i tehniku neprestano razvija kroz predani rad na radionicama i likovnim kolonijama. Motivirana pitoresknim pejzažima, Bosa stvara bajkovite prizore na platnu.

ferata@ferata.hr
0997370409