svabo

Trilj proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu VRO ‘Oluja

Autor/ica
Objavljeno: 6 kolovoza, 2017
trilj_oluja02

Grad Trilj proslavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’.

Bogat prigodni program u organizaciji HVIDRA-e Trilj i pod pokroviteljstvog Grada Trilja, održan je u petak, 4. kolovoza, a počeo je već od 8 sati budnicom koju je ulicama grada svirala Limena glazba Sveti Mihovil Trilj.

U 18 sati u župnoj Crkvi Svetoga Mihovila služena je sveta misa, nakon koje su položeni vijenaci za sve poginule i preminule hravatske branitelje Domovinskog rata.

Vijence su položili predstavnici Grada Trilja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Šipićem i predsjednicom Gradskoga vijeća Ivanom Živaljić, predstavnici HVIDRA-e na čelu s predsjednikom HVIDRA-e Josipom Džakićem, predstavnici braniteljskih udruga iz Cetinske krajine te Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i brojni drugi.

Nakon polaganja vijenaca održan je svečani mimohod ulicama Trilja, a potom i prigodni domjenak na kojem je, uz bogatu gastronomsku ponudu glavna delicija bio pečeni vol.

U Kulturno-umjetničkom programu nastupile su Triljske mažoretkinje, Limena glazba Sv. Mihovil Trilj, KUD Župa Grab iz Graba, Dramska sekcija OŠ Trilj, mlada glazbenica Martina Bakić, pjevači zbora Župe Sv. Mihovil Trilj i guslar Petar Maroš. Program je nastavljen do ranih jutarnjih sati koncertom tamburaškog sastava Slavonske lole.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh