mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Trilj: Uspješno održana akcija ‘Upoznaj svoju zemlju’

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2019

Izvor: Turistička zajednica grada Trilja

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 13.01.2019. godine uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Trilju i okolici.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Trilja se, zajedno sa Muzejom triljskog kraja, također priključila akciji. U svim gradovima koji su se uključili u ovu akciju, a pridružilo ih se ukupno pedeset šest, besplatni turistički obilasci uz pratnju stručnog vodstva počeli su u isto vrijeme – točno u 12 sati.

U sklopu akcije sudionici su razgledali brojne kulturne znamenitosti uz pratnju ravnateljice Muzeja triljskog kraja Sanje Budić Leto. U obilazak triljskih prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine krenulo se iz Muzeja triljskog kraja odakle se, nakon razgledavanja muzejskog postava, krenulo prema rimskom legijskom logoru Tliuriju te crkvi Sv. Petra u naselju Gardun. Nakon obilaska Garduna sudionici su posjetili Vrpolje i ostavštinu tradicijske arhitekture, a ujedno i zaštićeno kulturno dobro ”Lokvu’ te lokalitet sa srednjovjekovnim stećcima koji se nalaze na istom području i sastavni su dio poučno-tematske staze ‘Put bunara’.

‘Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije, kao i svim sudionicima koji su, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, pristigli iz raznih dijelova Splitsko-dalmatinske županije’, rekla je Andriana Ivković, direktorica Turističke zajednice grada Trilja.

ferata@ferata.hr
0997370409