Triljsko Gradsko vijeće ‘u ništa’

Autor/ica
Objavljeno: 20 lipnja, 2013

trilj
Propao je prvi pokušaj konstituiranja Gradskoga vijeća Grada Trilja, a nova sjednica zakazana je za 15 dana.

Na jučer održanoj sjednici triljskog Gradskog vijeća niti jedan od dva predložena kandidata, Miljenko Marić ispred poslijeizborne koalicije Nova snaga triljskoga kraja ni Ivica Kutleša iz iste koalicije kojeg je predložio HDZ, nije dobio potrebnu većinu od 8 glasova.

Zanimljivo je kako je prilikom glasovanja za oba kandidata Kutleša bio suzdržan, nije glasovao niti za sebe niti za Miljenka Marića, a Marić je bio suzdržan prilikom glasovanja za Kutlešu.

Miljenko Marić kazao nam je kako su poslijeizborni koalicijski sporazum Nove snage triljskog kraja potpisale sve stranke i nezavisne liste, kao i novoizabrani vijećnici, među kojima i Ivica Kulteša, te da je jednoglasno podržan kao kandidat za predsjednika Gradskoga vijeća.

‘Jučer smo trebali dostaviti samo sporazum s potpisima ljudi koji me podržavaju. Ja sam imao 7 potpisa jer su svi potpisali, osim gospodina Ivice Kulteše iz HSP-a. Zašto sam ostao suzdržan prilikom glasovanja? Isključivo iz ljudskih razloga, da se čovjek ne osjeća poniženim, iako su ga ponizili oni koji su vršili na njega pritiske i tražili da prijeđe na drugu stranu.’

Ivica Kulteša tvrdi kako ga je HDZ bez njegovog znanja i predhodnog razgovora predložio za predsjednika Gradskoga vijeća, te da je o svemu saznao pred sam početak sjednice i to od Miljenka Marića.

‘Oni su rekli našem kandidatu Miljenku Mariću da oni kao svog kandidata predlažu mene. Miljenko mi je to rekao. Ja sam rekao da to neću prihvatiti, međutim kada je sjednica počela odmah se išlo na glasanje. Ostao sam suzdržan jer me to iznenadilo i šokiralo.’

Kulteša tvrdi kako se ništa nije dogodilo i da se konstituiranje Vijeća samo odgodilo za 15 dana.

‘Dalje će se odraditi kako se dogovorimo, kako smo krenuli od početka i gotovo. Moraju se samo neke sitnice još usuglasiti. Stav je HSP-a da se ide dalje kao što se išlo u koaliciju s Miljenkom,  četvorka koja je bila u koaliciji od početka s četvorkom koja nam se poslije pridružila.’

Podsjetimo, od 15 vijećnika Gradskog vijeća Trilja, 7 je vijećnika HDZ-a, a 8 poslijeizborne koalicije Nova snaga triljskog kraja koju čine HSP-HDS-HRAST-HSLS-HSU-NL Josipa Galića. Koalicijski sporazum pod nazivom Nova snaga triljskog kraja potpisan je nakon prvog izbornog kruga između koalicije HDS–HRAST–HSP (4 vijećnika), NL Josipa Galića (2 vijećnika), koalicija HSU-SDP-HNS (1 vijećnik) i HSLS (1 vijećnik).

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh