fruhwald
otvorena vrata

Trilju, Vrlici, Hrvacama i Otoku 2,1 milijun kuna

Autor/ica
Objavljeno: 5 svibnja, 2020
cetinski kraj

Gradovi Trilj i Vrlika te općine Otok i Hrvace iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima koje je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili su ukupno 2 milijuna i 120 tisuća kuna za realizaciju svojih projekata.

Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Grad Vrlika dobio je 200 tisuća kuna za obnovu zgrade Gradske Uprave Grada Vrlike, Općina Hrvace dobila je 300 tisuća kuna za sanaciju i uređenje nerazvrstanih cesta na području Hrvaca, a 300 tisuća kuna odobreno je i Gradu Trilju za projekt rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka Trilj.

‘U prvoj fazi uređivali smo nogostup i parkirališna mjesta do parka, a u ovoj drugoj fazi bi trebali ući u sami park, imamo projekt vrijedan više od 1,5 milijuna kuna. Najprije bi išli s uređenjem i izmicanjem naše fontane, koja će biti još ljepša i vidljivija te će se lakše doći do nje. To je najzahtjevniji dio uređenja parka. Teško da ćemo u ovoj godini osigurati 1,5 milijuna kuna za sve radove, ove godine uložit ćemo do pola milijuna kuna, s tim da ćemo ovih dana dati na uvid cijeli projekt uređenja Gradskog parka Trilj’, kazao je triljski gradonačelnik Ivan Šipić.

Šipić dodaje kako je Grad Trilj dobio i 450 tisuća kuna za rekonstrukciju unutarnjeg prostora Doma kulture Trilj iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

‘Za pretvaranje kino dvorane u Dom kulture ovih dana raspisali smo prvi pozivni natječaj za uređenje fasade, krova, prozora i vrata. Tu ćemo uložiti nešto manje od pola milijuna kuna. Ovaj drugi dio koji smo prijavili Ministarstvu regionalnog razvoja dobili smo 450 tisuća kuna za prvu fazu unutarnjeg uređenja’, kazao je Šipić te se zahvalio Vladi RH i ministru regionalnog razvoja Marku Paviću koji pomažu realizaciji projekata Grada Trilja i drugih jedinica lokalne samouprave s područja cetinskog kraja.

Osim Trilja, iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima sredstva je povukao i Grad Vrlika i to 400 tisuća kuna za modernizaciju ulice Put Varoždina. Općina Hrvace 400 tisuća kuna za sanaciju suhozida na nerazvrstanim cestama, a Općina Otok 70 tisuća kuna za sanaciju Planinarskog doma ‘Orlovac’.

‘Dobili smo tih 70 tisuća kuna i čim okolnosti i procedura dozvole krenut ćemo u sanaciju. Prvenstveno imamo problem krovišta, a kada krov prokišnjava onda znate kakvo je stanje i unutar doma. On zahtjeva ozbiljniju sanaciju za koju 70 tisuća kuna neće biti dovoljno, no potrudit ćemo se dio sredstava osigurati i u općinskom proračunu. Kako se prijavljujemo na sve natječaje, pokušat ćemo i još iz nekog natječaja povući sredstva’, kazao je načelnik Općine Otok Dušan Đula.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh