svabo

Trilju zgrade Pogranične policije i Tranzitnog centra

Autor/ica
Objavljeno: 4 veljače, 2014

trilj

Prije nekoliko dana raspisan je javni natječaj za dugonajavljivani projekt izgradnje tranzitnog centra i postaje Granične policije Trilj u Vedrinama.

Grad Trilj je još 2009. godine od privatnih vlasnika otkupio zemljište površine 4 tisuće metara četvornih i darovao ga Republici Hrvatskoj, odnosno MUP-u za namjene izgradnje policijske zgrade i tranzitnog centra. Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić ističe je kako je cijeli projekt od iznimne važnosti, ne samo za grad Trilj već i za RH. Prema njegovim riječima, gradit će se dvije odvojene zgrade, jedna za potrebe Pogranične policije Trilj, a druga za potrebe Tranzitnog centra, odnosno jednodnevnog prihvatilišta za azilante. Vrijednost investicije procijenjena je na 35,5 milijuna kuna kuna. Osim toga, paralelno s izgradnjom zgrada Pogranične policije i Tranzitnog centra, Grad Trilj će na navedenom području graditi kanalizacijski sustav vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, čime će biti riješen kanalizacijski sustav prema Vedrinama na koji će se spojiti kućanstva i gospodarski objekti.

‘Radi naših sugrađana, vrijedi istaknuti kako je riječ o izgradnji jednodnevnog prihvatilišta za azilante, dakle za osobe koje su uhvaćene u ilegalnom prelasku granice. Oni će biti zbrinuti u Tranzitni centar iz kojega će biti transportirani dalje, ili u otvorebni tip prihvatilišta pored Zagreba ili će biti vraćeni u zemlju iz koje su došli. Dakle, nikakvog kontakta između naših sugrađana i azilanata neće biti’, ističe gradonačelnik Trilja.

Prema riječima triljskog gradonačelnika Ivana Šipića, javni natječaj je otvoren do mjeseca ožujka, a rok izgradnje je godinu dana. Šipić je stoga izrazio nadu kako će izgradnja zgrada Pogranične policije i Tranzitnog centra u Vedrinama početi uskoro.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh