VRLAFEST

Tripalovi dani u Sinju 2021.

Autor/ica
Objavljeno: 8 lipnja, 2021

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo iz Zagreba i ove godine organizira simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju’.

‘Tripalove dane u Sinju’ Centar Tripalo pokrenuo je 2015. godine, kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. Manifestacija se održava svake godine u lipnju, na temu aktualnu u tom trenutku.

Ovogodišnja manifestacija počet će u četvrtak, 10. lipnja kada će se u 18 sati upriličiti polaganje vijenaca pred Villom Tripalo. Dan poslije, 11. lipnja na skupu u Alkarskim dvorima, između ostalih, govorit će Zoran Milanović, bivši predsjednici RH Stipe Mesić i Ivo Josipović, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo Tvrtko Jakovina, predsjednik NO Centra Miko Tripalo Branko Roglić, dogradonačelnik Sinja Denis Bobeta, predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić, bivši predsjednik MH Igor Zidić i drugi.

Glavna tema ovogodišnjeg simpozija je Skup Hrvatsko proljeće – 50 godina poslije. Također će biti predstavljene dvije knjige – ‘Autobiografija’ Branka Roglića i knjiga ‘Europske vrijednosti i izazovi članstva u EU’. Simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju’, održat će se u Alkarskim dvorima s početkom u 9,30 sati.

Program Simpozija možete pogledati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh