Tužba zbog jedne jedine kune?!

Autor/ica
Objavljeno: 31 listopada, 2014

uplatnica_kuna1

‘Ljudi moji, je li to moguće?’, uzviknuo je legendarni sportski komentator Mladen Delić prije više od 30 godina, a njegova rečenica i danas se vrlo često izgovara. No, čini se kako živimo u vremenu kada je sve moguće, pa i opomena pred tužbu zbog dugovanja od jedne jedine kune.

Naime, jučer nas je posjetio naš sugrađanin, 70-godišnji umirovljenik I.V. koji je dan ranije na kućnu adresu dobio opomenu pred tužbu koju mu je uputila Čistoća Cetinske krajine d.o.o. U opomeni navode kako su uvidom u poslovne knjige utvrdili da na dan 28. listopada za obavljene komunalne usluge I.V. duguje iznos od 1 kune te ga pozivaju da dugovanje plati u roku od 8 dana. U suprotnom, budući da se radi o opomeni pred tužbu, naš bi se umirovljenik mogao naći i pred sudom.

Vidjevši opomenu, naš umirovljenik nemalo se iznenadio, što zbog prijetnje tužbom zbog samo jedne kune, što zbog činjenice da redovno plaća sve račune i nije mu jasno od kuda se stvorilo dugovanje. Stoga je jučer oko 8,30 nazvao tvrtku Čistoća Cetinske krajine, čija zaposlenica mu je kazala kako se vjerojatno radi o pogrešci, no da će provjeriti i odmah mu se javiti. Danas nešto poslije 11 sati nazvali smo I.V. koji nam je kazao kako mu se još nitko iz Čistoće nije javio te da mu i dalje nije jasno što bi to trebao platiti.

uplatnica_dopis1

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh