fruhwald

TZ grada Sinja organizira 11. Sinjski sajam sela

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2021
sajam sela

Turistička zajednica grada Sinja, nakon prošlogodišnje stanke, po 11. put organizira manifestaciju ‘Sinjski sajam sela 2021.’ kao sajamsku manifestaciju koja obuhvaća izlaganje, degustiranje i prodaju hrvatskih tradicijskih proizvoda: hrane, pića i suvenira.

Termin organizacije ‘Sinjskog sajma sela 2021.’ definiran je u vrijeme održavanja alkarskih svečanosti 6. i 7. kolovoza 2021. godine. Sajam bi se održao u dane kolovoza kada Sinj postaje središte kulturno-vjerskih i turističkih zbivanja Splitsko-dalmatinske županije i šire.

Organizacijom manifestacije, Turistička zajednica grada Sinja omogućava zainteresiranim građanima i posjetiteljima grada Sinja degustaciju i kupnju domaćih tradicijskih proizvoda do kojih potrošači teško dolaze jer većine proizvoda nema u slobodnoj prodaji. Istovremeno, malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima s ruralnog prostora grada Sinja i okolice, te ostalih dijelova Hrvatske, pomogao bi u promociji i prodaji njihovih proizvoda.

‘Poučeni dosadašnjim iskustvom, ove godine očekujemo još veći broj izlagača. Stoga, ove godine kao organizator imamo obvezu osigurati veći prostor i veći broj stolova za izlagače, jer se očekuje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske, od kojih će biti minimalno 40 posto lokalnih proizvođača. Sajam će se održavati prema preporukama Stožera civilne zaštite uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera’, kazala je direktorica TZ grada Sinja Monika Vrgoč.

Sinjski Sajam sela važan je za promociju bogate turističke i kulturne baštine, kao i bogate ponude poljoprivrednih proizvođača i proizvođača suvenira, a sve s ciljem turističkog, kulturnog i gospodarskog razvoja našeg grada.

‘Na ovaj način svi posjetitelji biti će u prigodi za ove svečane dane u našemu gradu, alkarske svečanosti i blagdan Velike Gospe, opskrbiti svoje blagdanske stolove kvalitetnim proizvodima hrvatskog sela, te dati svoj osobni doprinos sinjskom gospodarstvu i unaprjeđenju turizma’, ističe Vrgoč.

Prijave za izlaganje na Sajmu podnose se putem elektronske pošte: info@visitsinj.hr i office@visitsinj.hr, kontakt telefona 021/826-352 ili osobnim dolaskom u ured Turističke zajednice grada Sinja na adresi Put Petrovca 12, 21230 Sinj.

Prijava mora sadržavati ime i prezime izlagača, odnosno ime udruge, obrta, OPG-a i slično, broj registarskih oznaka dostavnog vozila, kontakt broj te broj dana za koji se izlagač prijavljuje.

S obzirom na ograničeni broj izlagača, prijave će se zaprimati do 04. kolovoza do 12 sati ili do popunjenja kapaciteta.

Više o Sinjskom sajmu sela možete saznati na poveznici: https://www.visitsinj.hr/hr/vodic/dogadjanja-kroz-godinu/sajam-proizvoda-sela

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh