tramax

TZ Sinj organizira akciju ‘Turist u svom gradu’

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2018
turist13

Izvor: Turistička zajednica Grada Sinja

Turistička zajednica Grada Sinja sedmu godinu za redom organizira edukativnu akciju ‘Turist u svom gradu’ koja će se održati u subotu, 10. ožujka.

Naime, od 1990. godine na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Association) sa sjedištem u Beču, 21. veljače obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Tim povodom iz Turističke zajednice Grada Sinja pozivaju sve sugrađane i njihove goste da se pridruže u subotu, 10. ožujka na Šetalištu Alojzija Stepinca, odakle će pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja ‘Osinium’ krenuti u posjet muzejima i galeriji (Arheološka zbirka Franjevačkog samostana, Galerija Sikirica, Muzej Sinjske alke) i razgledati brojne kulturno – povijesne spomenike. Prva grupa kreće u 10,30 sati, druga u 15.30 sati, a trajanje obilaska trajat će 1,5 sat.

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao važnog čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Ne propustite prigodu uz stručno vodstvo razgledati brojne gradske znamenitosti, ali i impresivne postave Zbirki Franjevačkog samostana, Galerije Sikirica te Muzeja Sinjske alke.

Kako bi primjereno organizirali svako vođenje, iz Turističke zajednice mole građane da potvrde svoj dolazak telefonom na broj 826 352 ili na mail info@visitsinj.com . U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta akciju se odgađa za sljedeći tjedan.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh