VRLAFEST

U Alkarskim dvorima otvaranje izložbe ‘U galopu’

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoza, 2019

U Alkarskim dvorima večeras s početkom u 19 sati u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019’ upriličiti će se svečano otvaranje izložbe ‘U galopu’ u organizaciji Udruge likovnih umjetnika Faust Šibenik i Viteškog alkarskog društva.

Gostujući u programu Hit radija tajnica Udruge Stela Dumančić Čuturić istaknula je kako je ovaj kulturni događaj zapravo povezivanje dva grada i dvije županije na likovnom i kulturnom planu.

‘Mi ćemo se Sinjanima i njihovim gostima predstaviti s 25 slika i 4 skulpture. Sam naziv izložbe ‘U galopu’ govori o čemu se radi. Tematika su konji, jer izložba je u alkarskom gradu i znamo što konji znače za ovaj kraj’, kazala je Stela Dumančić Čuturić, zahvaljujući domaćinima VAD-u što se mogu predstaviti svojim radovima u Sinju, posebno vojvodi Bošku Ramljaku koji ih je pozvao da svojom izložbom uveličaju ‘Dane Alke i Velike Gospe 2019.’.

Pored izložbenog dijela u glazbenom dijelu programa nastupit će na mandolini Gojka Skorić Pelaić, suradnica udruge te članice ogranka Matice Hrvatske iz Šibenika, koja će tom prigodom kazivati i neke svoj autorske pjesme.

Izložbu koja će za posjetitelje biti otvorena do 23. kolovoza otvorit će Matija Šitum, potpredsjednica Udruge.

Udruga likovnih umjetnika Faust Šibenik intenzivno djeluje osam godina i okuplja likovne stvaraoce ne samo iz Šibenika, nego i drugih dijelova Šibensko – kninske županije, pa i šire.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh