mel

U Benkovcu otvorena izložba slika Sinjanke Mande Klarice

Autor/ica
Objavljeno: 17 rujna, 2023
IMG WA

Tekst i foto: Ana Žuro, predsjednica LU Tilurium

Manda Klarica iz Sinja, amaterska slikarica i članica LU Tilurium Trilj, u subotu, 16. rujna 2023. god. imala je svečano otvorenje svoje treće po redu samostalne likovne izložbe.

Otvorenje je upriličeno u slikaričinom rodnom Benkovcu, u galeriji njihove Gradske knjižnice, a zainteresirani će moći pogledati  izložene eksponate u uredovno vrijeme knjižnice, sve do 14. listopada 2023. godine.

Počevši slikati u svojoj 76. godini, samozatajna kakva jest, naša draga kolegica nije ni slutila koja je lijepa avantura očekuje: druženja, radionice, likovne kolonije, skupne izložbe, sudjelovanje u humanitarnim događanjima, izmjena iskustava, nova saznanja o onome što voli raditi.

Osim slikanjem, bavi se i izradom motiva od otpadnog drveta i u tome posebno iskazuje svoju kreativnost.

Manda je ovom izložbom obilježila i svoj 85. rođendan, te 10 godina bavljenja slikanjem. Obzirom na naziv izložbe ‘Lude osamdesete’, prisutni su već komentirali da bi i devedesete trebale ići uz isti epitet.

Ne treba smetnuti s uma ni koja je ovo lijepa promocija Sinja, mjesta u kojem slikarica živi s obitelji, kao i Trilja, jer je članica LU Tilurium u čijem radu i aktivnostima vrijedno sudjeluje.

Čestitamo našoj dragoj Mandi, te joj želimo još dugo vremena sigurnu ruku i oko sokolovo.

ferata@ferata.hr
0997370409