BANNER FERATA

U Bribiru iznad Novog Vinodolskog orila se rera i plesalo Cetinsko kolo

Autor/ica
Objavljeno: 2 srpnja, 2019

U mjestu Bribir, koje se nalazi u sastavu Vinodolske općine, svake godine upriliči se bogat višednevni program povodom obilježavanja mjesnog blagdana svetih Petra i Pavla apostola.

Tako je bilo i ove subote, 29. lipnja na sam blagdan. Nakon svečane koncelebrirane mise u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla uslijedilo je druženje pred crkvom. Mještani su uživali u bribirskim delicijama, poput prisnaca te ukusnim slasticama, a Općina je sve tradicionalno počastila pivom.

Smotru folklora KUD Bribir kontinuirano organizira već 16 godina. Ove i prošle godine smotra je imala međunarodni karakter jer sudjeluju folklorna društva iz BiH i Slovenije. U ovom pitomom mjestu udaljenom 6 kilometara od mora orila se rera, pučki napjevi cetinskog kraja, igralo se poznato Cetinsko kolo. Sve je to zaslugom Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja koji su bili gosti svojih prijatelja iz Bribira. Sinjani će imati prigodu ugostiti prijatelje iz Primorsko-goranske županije u Danima Alke i Velike Gospe i to za vrijeme održavanja Večeri viteštva i folklora.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh