lady

U crkvama Župe Gospe Sinjske neće biti Polnoćke

Autor/ica
Objavljeno: 17 prosinca, 2021
fra ante covo

U programu Hit radija danas je gostovao sinjski gvardijan fra Ante Čovo, koji je između ostaloga kazao da ni ove godine, kao ni prošle, neće biti tradicionalne Mise polnoćke na Božić.

Umjesto Polnoćke, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske na Badnji dan će biti služene dvije mise i to u 20 i u 22 sata.

‘I mi u Svetištu živimo pod jednim pritiskom zbog pandemije koronavirusa. Dvije godine nemamo procesiju za blagdan Velike Gospe i već druge godine neće biti Polnoćke. Mi ćemo poštivati taj zakon da do 24 sata sve završimo. Ako bismo imali Polnoćku od 24 sata, morali bismo kontrolirati pridržavanje svih epidemioloških mjera, a to bi bilo preopterećenje i za vjernike i za nas, pa smo odlučili imati dvije Polnoćke, jednu u 20 i jednu u 22 sata. Zaboravljamo da smo i prijašnjih godina imali u 20 sati Polnoćku za djecu’, kazao je fra Ante Čovo.

Ispovijed u sinjskom Svetištu obavlja se svakoga dana od 7 do 12 i od 17 do 19 sati, a sutra će se održati ispovijed u filijalnim crkvama Župe Gospe Sinjske. Na blagdan Božića ispovijedi neće biti.

Svete mise na Božić u crkvi Gospe Sinjske bit će u 7, 8, 9, 10 te u 11,30 i u 18 sati.

Gvardijan fra Ante Čovo poručio je da bi bilo dobro Božić posvetiti osobama, kao što Bog posvećuje nama svoj pohod, jer nas cijeni, poštuje i vrednije, da posjetimo nekoga u Došašću tko je redovito osamljen, pomognemo nekoj osobi koja je zatvorena ili ima nekih problema bilo na kojem području i da bi to bio najbolji Božić.

‘Ja još nikada nisam zavirio u svjetovni Advent, jer mislim da Crkva ide jednim putem, a civilno društvo drugim. Cilj Došašća je priprava, a to znači da bi se trebalo više povući u sebe, više razmišljati, učiniti neke korake koji nas vode više Bogu i čovjeku, a na ovoj svjetovnoj razini cilj je zabava i druženje. Mislim da bi trebalo barem ovaj tjedan dana, od nedjelje do subote, malo više vremena posvetiti Bogu koji nam dolazi, pročitati svakodnevno neku riječ iz Biblije, na njoj stati i razmišljati, vidjeti što nam Božić u ovom trenutku poručuje, kakav Božić želimo’, kazao je na kraju fra Ante Čovo.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh