banner stozer cz sinj

U Galeriji Sikirica počele FROOOM! filmske radionice za djecu

Autor/ica
Objavljeno: 28 kolovoza, 2017
Izvor: Kulturno umjetničko središte

Izvor: Kulturno umjetničko središte

U Galeriji Sikirica danas su počele FROOOM! filmske radionice za djecu u dobi od 8 do 15 godina u kojima sudjeluje 11 sudionika.

Učeći o filmu, djeca će se družiti sa svojim vršnjacima, steći nova poznanstva, razviti svoje socijalne vještine, glumiti, pisati scenarije, savladati izazove suvremene tehnologije, raditi na najnovijim audio-vizualnim tehnikama i postati mali kreativni genijalci i genijalke.

FROOOM! kroz tri razine programa upoznaje djecu prvenstveno s njima samima, njihovim stvaralačkim i ljudskim potencijalima, a kroz zabavu i igru s filmskom poviješću, nastankom i razvojem filmskih tehnika i postupaka, te s antologijskim i najnovijim filmskim i medijskim ostvarenjima.

FROOOM! se će se održavati u Sinju sve do 1. rujna u prostorijama Kulturno umjetničkog središta Sinj. Radionice provode glumci, dramaturzi i redatelji uz nadzor psihologa, te je u radionicu uključen i topli obrok za sve polaznike i polaznice.

FROOOM! je po drugi put u Sinju zahvaljujući suradnji multimedijalne, umjetničke platforme Bacači Sjenki s Kulturno umjetničkim središtem Sinj i udrugom S.K.U.P. Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh