banner stozer cz sinj

U hladnom sinjskom jutru dominira ponuda ribe

Autor/ica
Objavljeno: 24 siječnja, 2020
DSC

Nastavlja se niz hladnih jutara koja prate Sinj i njegovu okolicu, pa je tako jutros u 7 sati u Sinju izmjereno -7 stupanjeva Celzijevih. Unatoč tome, na nekim mjestima kao što je Peškarija, barem kada je petak u pitanju, ne izostaje ritual koji prati ovo mjesto.

DSC

Iako na kamenim bancima jutros nije bilo previše prehrambenih namirnica, kvaliteta izloženog je jako dobra. Domaće hrane za ovo doba godine ne fali – od suhomesnatih proizvoda pa sve do kupusa, kiselog i zelenog.

DSC

S druge strane, u prostoru ribarnice i ovog jutra podosta je ribe u ponudi. U velikom broju kašeta u ponudi je bilo mola, trlje, raže, lokarde, lignje, gire, srdele i drugih morskih delicija.

DSC

Uobičajno kada su ovakve hladnoće i dok se isčekuje da sunce obasja sinjsku Pijacu, ona je i ovoga jutra bila samo prolazna postaja, jer sve ono o čemu se obično na njoj ćakula odvija se u zatvorenim prostorima, gdje dominiraju ugostiteljski objekti.

DSC

Nakon pozornog praćenja radova na raskrižju prometnica ispod zgrade Gradske uprave koji su završeni prije nekoliko dana, sada su u fokusu zanimanja, barem novinarskog, radovi na izgradnji jahaće hale. Ovaj objekt koji je u izgradnji donijet će sigurno još više mogućnosti i prostora za konjičke aktivnosti u Sinju.

DSC

Pored radova na glavnom objektu, intezivno se radi i na samom prostoru ispred jahaće hale. Kako budu dolazili topliji dani, vjerujemo kako će se i objekt važan za Sinj ubrzo završiti na zadovoljstvo svih, a posebno zaljubljenika u konjički sport.

DSC
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh