banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

U Hrvatskoj još 35 slučajeva zaraze, ukupno 586

Autor/ica
Objavljeno: 27 ožujka, 2020
koronavirus

Na konferenciji za novinare koja je održana danas u 16 sati Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je kako je od jutros potvrđeno još 35 novozaraženih osoba.

‘To je povećanje od 91 osobe u jednom danu. Ukupno je zaraženo 586 osoba. Razlog tome je nova mikro lokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni’, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

‘U Biogradu su dva liječnika bila pozitivna. U međuvremenu imamo 9 novooboljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima koji pažljivo razmatraju situaciju. Stavili su 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju i 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama’, kazao je Capak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh