banner stozer cz sinj

U Košutama predstava ‘Kiosk Priša’

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2014

kosute1

Povodom blagdana Presvetog Srca Isusova, koji se slavi sutra, MO Košute i Društvo za očuvanje i promicanje baštine ‘Košuta’ organizirali su bogat i zanimljiv program ‘Dana Košuta 2014.’ Program je svečano otvoren u nedjelju, a trajat će do iduće nedjelje, 29. lipnja.

Članica društva ‘Košuta’ kazala nam je kako je dosadašnji dio programa protekao prema planu, osim sinoćnjeg koncerta triljske Limene glazbe koji je odgođen zbog loših vremenskih prilika.

‘Do sada smo imali svečano otvaranje u nedjelju, sa klapama u prekrasnoj košućkoj crkvi. U ponedjeljak smo imali otvaranje likovne izložbe na kojoj su izloženi radovi djece s poteškoćama u razvoju i žitelja Košuta. U utorak ej izve4dena prekrasna dječja predstava ‘Kuća putujuća’, a evo sinoć smo trebali imati koncert Limene glazbe, no nažalost zbog lošeg vremena koncert je odgođen’, istaknula je Žuro.

Večeras je na rasporedu predstava ‘Kiosk Priša’ koju će od 21 sat kod osnovne škole izvesti članovi Dramske sekcije ŠOM Društva ‘Košuta’.

‘Radnja predstave odvija se oko kioska Priša, koji je stvarno postojao u Košutama, ali je nažalost otišao na inkanat. Dakle, to je bila središnjica u mjestu oko koje je uvijek bilo zanimljivo, što je i opisano u ovoj predstavi. Kroz razgovore, konflikte i nesporazume protagonista u predstavi se protežu aktualna pitanja važna za naše mjesto, ali i šire, kao što su gospodarstvo, nezaposlenost, nepravda… Dakako, sve je to začinjeno neusiljenim domaćim humorom’, kazala nam je autorica predstave Milenka Žuro.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh